Subsidie woning verduurzamen voor woningeigenaren met laag inkomen

Een kookplaat met inductie heeft het voordeel dat deze op elektriciteit werkt en dit enorm efficiënt doet. Het mooie van inductie is tevens dat het na gebruik zelf uitgeschakeld wordt wanneer de pan er vanaf gehaald wordt. Hierdoor gaat er maar weinig energie verloren bij het koken in vergelijking met het koken op gas.

Tevens zorg je er met het koken op een kookplaat met inductie ervoor dat enkel de pannen verwarmd worden, in plaatst van het ijzer waar de pan op staat. Hierdoor is er een stuk minder energie nodig, om hetzelfde te bereiken.

Deze besparing is al mooi op zichzelf, echter wordt deze nog mooier doordat het kabinet plannen heeft dat huizenbezitters met een laag inkomen leningen kunnen aanvragen om hun woning te verduurzamen, waarbij ze geen rente hoeven te betalen. Dit heeft namelijk minister Hugo de Jonge voor volkshuisvesting en ruimtelijke ordening aangekondigd.

Verduurzaming van woningen op verschillende manieren

De maatregelen welke Hugo de Jonge wil doorvoeren, moeten ervoor zorgen dat de klimaatdoelen voor 2030 beter haalbaar zijn. De renteloze leningen zullen dan ook af te sluiten zijn voor goede manieren om te verduurzamen. Hierbij kun je denken aan het isoleren van de woning, het laten installeren van een hybride warmtepomp of bijvoorbeeld het aanschaffen van een kookplaat met inductie.

Door de renteloze leningen op verduurzamende producten, verwacht men dat er zeker 15 tot 20 procent van woningeigenaren met een laag inkomen. Stappen zullen gaan ondernemen om hun woningen te verduurzamen. Deze mensen blijken namelijk zeker wel open te staan om dit te realiseren, maar er is gewoonweg geen geld voor beschikbaar.

De renteloze lening zal hier dan ook uitkomst voor gaan bieden. Waardoor ook deze mensen een duurzame woning zullen hebben waar ze op jaarbasis veel energie kosten zullen besparen. Wat natuurlijk goed is voor het milieu, maar ook voor het saldo op de bankrekening.