Naar de goedkoopste energieleverancier overstappen met de energievergelijker

goedkoopste energieleverancier overstappen

Overstappen naar de goedkoopste energie leverancier, is één van de beste dingen die je kunt doen als je graag veel geld wilt besparen. Jaarlijks geven we in Nederland gemiddeld € 1.800,00 per huishouden uit aan gas en stroom. Door voor de voordeligste energie maatschappij te kiezen, kan je dit al snel honderden euro's opleveren. Het bedrag dat je kunt besparen zal zelfs snel toenemen als je huishouden uit meerdere personen bestaat. Het mooie van het overstappen van energieleverancier is dat het je erg weinig tijd kost, vooral als je gebruik maakt van de onderstaande energie maatschappij vergelijker.

Met de bovenstaande energie vergelijker kun je precies bekijken welke maatschappij voor jou het voordeligst is. Omdat je precies jouw gegevens in kunt vullen, zal de berekening op maat zijn. Het is namelijk niet zo dat bijvoorbeeld een familielid het voordeligst uit is met de maatschappij die voor jou het voordeligst uit de test kwam. Daar er meerdere aspecten komen kijken bij de berekening, zoals het verbruik, de contractduur en de gekozen duurzaamheid.

Cashback,welkomstbonus, cadeau en andere geld kortingen op je energie contract

Tegenwoordig zijn er steeds meer energiemaatschappijen die nieuwe klanten binnenhalen met leuke acties en bonussen. Deze acties kunnen er voor zorgen dat een bepaalde leverancier een stuk voordeliger is, dan op het eerste gezicht lijkt. Bij de energievergelijker is dan ook duidelijk te zien welke korting en bonussen gegeven worden, alsook de termijn van het contract wat ook niet geheel onbelangrijk is. Qua bonussen kun je denken aan kortingen tot wel € 250,00 per jaar! Op deze manier worden sommige leveranciers wel er goedkoop.

Stap op tijd over van leverancier

Loopt je contract bijna af en heb je nog geen nieuw contact afgesloten. Dan is overstappen het beste wat je kunt doen, door de welkomst bonussen die worden gegeven als je al snel honderden euro's per jaar besparen. Kijk aan het einde van het nieuwe contract zeker weer naar de verschillende aanbieders, wellicht is er ergens anders weer een leuke kortingactie.

Overstappen van energieleverancier als je zonnepanelen hebt

Als je zonnepanelen hebt dan ben je natuurlijk heel goed bezig. Je energie rekening zal dan helemaal laag zijn, maar toch is het dan nog interessant om over te stappen. De energie die opgewekt worden door je zonnepanelen, zal weggestreept worden ten de energie die verbruikt is. Heb je meer verbruikt dan opgewekt? Dan kun je veilig gebruik maken van de mogelijkheid om over te stappen.