Geld verdienen vanuit huis en thuiswerk

geld verdienen met thuiswerk

Geld verdienen vanuit huis is voor steeds meer mensen in plaats van een droom werkelijkheid geworden. Dit komt doordat steeds meer mensen het zonde vinden om hun leven te verdoen, door iedere dag tijd te verspillen aan onder andere woon werk verkeer. Ook zijn er veel mensen die uit noodzaak opzoek moesten naar een andere bron van inkomsten, nadat ze hun ‘vaste’ baan zijn kwijtgeraakt. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen met jonge kinderen, die er voor kiezen om thuis te blijven om de kinderen op te voeden, maar toch een tweede inkomen nodig hebben om genoeg geld over te houden aan het eind van de maand. Ben jij geïnteresseerd om vanuit huis geld te verdienen? Dan ben je hier op de juiste plaatst! Wij zullen verschillende manier van thuiswerk beschrijven, samen met de aspecten die bij het werken vanuit huis komen kijken.
De verschillende manieren van thuiswerken

Er zijn verschillende manieren om vanuit huis geld te verdienen. Dit kan zijn met daadwerkelijk thuiswerk dat aangeboden wordt door diverse instanties, maar je kunt ook thuis werken voor een werkgever. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die geld verdienen vanuit huis door middel van het internet. Dit werk wordt vaak eerst gedaan om extra geld te verdienen, maar zal al snel uitgroeien tot een hoofd inkomen. Hieronder de verschillende manieren om vanuit huis geld te kunnen verdienen.

Online geld verdienen

Er is een sterke stijging te zien van mensen die online geld verdienen. Er zijn dan ook steeds meer mensen die geld verdienen op internet en een eenmanszaak beginnen. Online geld verdienen is mogelijk op vele verschillende manieren, daarom hebben we voor dit onderwerp een apart artikel geschreven. Lees hier verder over online geld verdienen

Thuiswerk vacatures van betrouwbare thuiswerk bedrijven

Er zijn verschillende bedrijven die thuiswerk aanbieden. Hierbij kun je denken aan administratief werk, telewerk en inpak werk enzovoort. Lees hier verder…

Thuiswerken voor een werkgever

Er zijn steeds meer werkgevers die er achter komen dat thuiswerken grote voordelen heeft. Hierdoor is het dan ook bij steeds meer bedrijven mogelijk om vanuit huis te werken. Lees hier verder…

De voordelen van geld verdienen vanuit huis


 • Voor iedere thuiswerker zijn er verschillende aspecten van thuiswerk die als voordeel gezien worden. Echter het voordeel voor de ene persoon, kan juist het nadeel zijn voor de ander. Daarom hier een lijst van aspecten die door verschillende mensen als voordeel gezien worden.
 • Geen tijd van je leven verdoen aan woon werk verkeer. Dit wordt door vele thuiswerkers gezien als één van de grootste voordelen. Vooral mensen die gewend waren om dagelijks uren kwijt te zijn aan het reizen van en naar het werk. Denk hierbij aan overvolle treinen die vaak niet volgens het rooster rijden of kilometers lange files, die dagelijks te vinden zijn op de Nederlandse wegen. Dit soort dingen zorgt er voor dat vele mensen tot wel 12 uur per dag kwijt zijn aan hun werk dag, in plaats van de acht uur waar daadwerkelijk voor betaald wordt.
 • Meer vrijheid. Als je nu thuiswerkt voor een werkgever of als zelfstandige, je hebt door thuis te werken een stuk meer vrijheid. Vaak bepaal je zelf hoe je dingen inplant en welke tijden je werkt. Dit maakt werken een stuk aangenamer en voor vele mensen een stuk minder stressvol. Vooral mensen die als zelfstandige thuis werken via het internet, hebben een heel stuk meer vrijheid en meer aan hun vrije dagen. Denk er maar eens aan die kostbare warme dagen in Nederland, je zult zien dat je op dat moment moet werken. Een zelfstandige thuiswerker plant dan zijn vrije dag in en besluit bijvoorbeeld om de uurtjes in de avond of in het weekend in te halen. Op dit soort manieren zal je een stuk meer kunnen genieten van je vrije tijd.
 • Mogelijkheid om geld te verdienen in vrije uurtjes. Doordat je vaak zelf je uren in kunt plannen is het voor huisvrouwen en mannen die voor de kinderen zorgen, ook mogelijk om een extra inkomen te vergaren. Als je jonge kinderen hebt en ze graag zelf wilt opvoeden, dan is het vaak onmogelijk om er een baan naast te hebben. Echter zullen er steeds meer uurtjes zijn waarbij er tijd is om te werken, vooral als de kinderen iets ouder worden. Deze uurtjes kunnen dan ook goed besteed worden aan thuiswerk, om zo toch een groter inkomen te vergaren.
 • Lekker alleen werken. Dit is zo’n typisch voorbeeld van een aspect dat door de één als groot voordeel gezien wordt, maar voor de andere een groot nadeel. Bij veel manieren van thuiswerk zal je alleen werken of alleen met de mensen die jij uit kiest. Hierbij heb je dus geen last van de vervelende “baas” of die nare collega (‘s).
 • Je eigen werkplek uitkiezen. Om je goed te voelen dien je er voor te zorgen dat je jouw huis zo inricht dat je er prettig kunt leven. Dit geldt natuurlijk ook voor de plek waar je het grootste gedeelte van de week aan het werk bent. Als je aan het werk bent voor een werkgever, dan moet je het maar voor lief nemen in wat voor omgeving je dient te werken. Thuis kun je er zelf voor kiezen om de werkruimte zo in te richten, dat jij op een prettige manier kunt werken. Ook kun je er zelfs voor kiezen op welke plaats je aan het werk bent. Verkies jij een somber kantoor boven het werken in de tuin met lekker weer?
 • Meer geld verdienen. Dit geldt voornamelijk voor de mensen die voor zich zelf gaan werken, maar ook bij het werken voor een werkgever kun je meer geld overhouden door belasting voordelen en kosten die je bespaard.

De bovenstaande voordelen worden vaak benoemd als je aan een thuiswerker vraagt wat de grootste voordelen zijn van thuis geld verdienen. Maar er zijn natuurlijk een stuk meer voordelen te vinden, die niet voor iedereen direct zichtbaar zijn of die samenhangen met bovenstaande voordelen.

Overige voordelen van thuiswerk:

 1. Kosten besparend
 2. Duurzamer/ milieu vriendelijker
 3. Hogere productiviteit/ efficiënter werken
 4. Minder last van ziekte verzuim/ men gaat eerder aan het werk bij kleine ziektes
 5. Werk en privé zijn makkelijker te combineren
 6. Belasting voordelen

Nadelen van thuis geld verdienen


 • Zoals je hierboven kunt lezen zijn er aardig grote voordelen te vinden als je thuiswerk vergelijkt met het werken op locatie. Ondanks dat onderzoeken hebben uitgewezen dat thuiswerken als positief uit de bus komt, zijn er ook nadelen te vinden. Deze nadelen zullen zeker niet voor iedereen een probleem vormen, maar je dient er wel rekening mee te houden voordat je besluit om thuis te gaan werken.
 • Jezelf aan het werk zetten. Bij het werken voor een werkgever kan het nog zijn dat je via e-mail contact hebt, waardoor je eerder aangezet wordt om te gaan werken. Werk je echter voor je zelf, dan dien je er zelf voor te zorgen dat je aan het werk gaat. Er is immers niemand die je aan het werk zet of tegen je zegt dat je op moet schieten een project af te ronden.
 • Werk en privé minder gescheiden. Bij een reguliere fulltime baan sta je om een uur of zes op om vervolgens om acht uur op je werk te verschijnen. Tegen een uur of zeven zit het werk er op en ben je weer thuis beland. Na een paar uurtjes thuis te zijn is het al weer tijd om naar bed te gaan. Op deze manier spendeer je eigenlijk maar heel weinig tijd thuis en ook maar heel weinig tijd met een eventuele partner en/of kinderen. Door je geld thuis te verdienen, zal je echter veel tijd kunnen spenderen met je partner en kinderen, wat natuurlijk door veel mensen als erg positief gezien word.Dit geldt echter lang niet voor iedereen! Sommige mensen zien het in de loop der tijd als een groot nadeel. Met een persoon samen leven die je bijna alleen in de weekenden ziet, is iets heel anders dan complete dagen met elkaar door te brengen. Kleine irritaties kunnen op deze manier uitmonden in grote ergernissen.
 • In een isolement raken. Als je bijvoorbeeld geld verdient met het internet, dan zal het niet vaak voorkomen dat je met collega’s of klanten te maken krijgt in levende lijven. Hierdoor zal het een stuk moeilijker kunnen worden om nieuwe sociale contacten te werven of in stand te houden.
 • Mindere persoonlijke verzorging. Dit punt zal zeker niet bij veel thuiswerkers voorkomen, maar het kan er in sluipen. Doordat een thuiswerker zijn geld kan verdienen zonder er de deur voor uit te hoeven, zijn de meeste werkzaamheden perfect te doen in je badjas of pyjama. Kocht je eerder nog speciaal kleding om een beetje goed voor de dag te komen op de werkvloer, als thuiswerker wordt dit nogal eens overbodig gezien.
 • Werkplek. Het zelf kunnen bepalen hoe de werkplek ingericht wordt, kan een groot voordeel zijn. Maar het nadeel is dat men hier zelf voor moet zorgen. Zo komt het nog wel eens voor dat men aan het werk gaat, waar andere familieleden ook aanwezig zijn. Dit kan voor afleiding zorgen. Ook dient er rekening gehouden te worden, dat de werkplek zo ingericht wordt dat er op een gezonde manier gewerkt kan worden. Denk hierbij aan ergonomische werken, zodat er geen gezondheidsproblemen ontstaan.