Geld verdienen met online vertalen is makkelijker dan je denkt

geld verdienen met vertalen van teksten

Naast het geld verdienen met schrijven, is het ook mogelijk om betaald online teksten te vertalen. Voor het schrijven van nieuwe teksten is erg veel online werk te vinden, vergeleken met het vertalen. Er zijn alleen een stuk minder mensen te vinden die teksten vertalen dan dat er schrijvers zijn. Hierdoor is er dan ook voldoende werk te vinden als vertaler. Het maakt hierbij overigens niet uit van en naar welke taal je de teksten vertaald.

Waarom je geld met vertalen kunt verdienen

Succesvolle webmasters willen graag dat hun websites bezocht worden door zo veel mogelijk mensen. Een makkelijke manier om dit te realiseren is door een website in meerdere talen beschikbaar te maken. Alleen is het vaak zo, dat een webmaster niet al deze talen voldoende beheerst.

Er zijn dan ook dagelijks webmasters opzoek naar mensen die hun website willen vertalen. Hierbij dien je niet alleen te denken aan Nederlandse websites naar het Engels vertalen, maar het komt ook juist andersom voor. Bij het vertalen naar het Engels blijft het niet bij, in alle talen zijn er wel websites te vinden. Daarom is het vertalen van websites al mogelijk als je kennis hebt van twee talen, waarbij het niet van belang is welke dit zijn. Natuurlijk zal er veel meer werk te vinden zijn als je kennis hebt van meerdere talen.

Beginnen met deze vorm van thuiswerk

Het grote voordeel van teksten vertalen, is dat je dit werk vanuit huis kunt doen. Het nadeel is dat je zelf opzoek moet naar klanten die deze dienst van jou willen afnemen. Er zijn op het internet diverse websites te vinden, waar je een advertentie kunt plaatsen met de door jou aangeboden vertaaldienst. Hier onder een aantal websites waar veel webmasters mensen zoeken die vertaal werk willen doen.

Fiverr.com is een internationale website die dagelijks door veel webmasters bezocht worden. Hierdoor is het dan ook een uitstekende website om jouw diensten als vertaler hier aan te bieden. Het aanmelden en een advertentie plaatsen is geheel gratis. Voor hoeveel geld jij je diensten aanbiedt, kun je zelf bepalen. Alleen dien je er wel rekening mee te houden, dat de bedragen in vijftallen zijn. Dit komt door de structuur van de website, waarbij 1 “gig” 5 dollar kost.

Tip: Geef in je advertenties aan welk tarief je per woord hanteert. Zo is het voor potentiële klanten overzichtelijk hoeveel ze kwijt zijn aan een vertaling.

John Roe
Internet ondernemer

Sitedeals.nl is een Nederlandse website waar hoofdzakelijk Nederlandse en Belgische webmasters te vinden zijn. Hierdoor is het aan te raden om regelmatig de advertenties door te lezen en om natuurlijk een advertentie te plaatsen. Als je een advertentie van een webmaster tegenkomt, waarbij deze opzoek is naar een vertaler. Dan doe je er goed aan om hier zo spoedig mogelijk op te reageren, om zo een goede kans te maken om het werk binnen te halen. Zelf een advertentie plaatsen is overigens gratis, maar je kunt er ook voor kiezen om een betaalde advertentie te plaatsen. Door enkele euro’s te besteden, zorg je er voor dat jouw advertentie bovenaan staat, waardoor deze vanzelfsprekend een stuk meer opvalt.

Tip: Zorg dat jouw tarief aan het begin van jouw vertaal carrière wat meer concurrerend is. Na mate je meerdere tevreden klanten van vertaling hebt voorzien, kun je jouw tarief langzaam verhogen.

John Roe
Internet ondernemer


Gengo.com is een vaak bezochte Engelse website waar men zich aan kan melden als vertaler. Deze website zorgt zelf voor de vertaalopdrachten, waarna ze deze uitbesteden aan de aangemelde leden. Na het aanmelden is het bij deze website van belang, dat je enkele vertaal testen uitvoert. Dit wordt gedaan om in te schatten, hoeveel kennis je hebt van bepaalde talen. Heb je veel kennis van bepaalde talen, dan zal je hier ook voor beloond worden. Zijn jouw vertalingen niet 100% in orde, dan zal je alleen aan het werk kunnen voor een lager tarief.

Wat is de beste website om te vertalen?

Het best kun je op alle bovenstaande websites actief zijn! Zo kun je niet alleen bepalen welke website voor jou het best is, maar je zal er ook meer opdrachten door binnenkrijgen. Als online vertaler die voor zichzelf werkt vanuit huis, dien je zelf aan werk te komen door opdrachten te vinden. Dit kan je natuurlijk het best doen op zo veel mogelijk plaatsen. Dus het is zeker de moeite waard om je bij alle websites aan te melden, om er zo voor te zorgen dat je het meeste kans hebt op betaalde opdrachten.