Beste tips en websites om geld te verdienen met het in vullen van enquêtes en online vragenlijsten

geld verdienen met enquetes

Geld verdienen met het invullen van enquêtes en online vragenlijsten is redelijk makkelijk werk dat door iedereen vanuit huis gedaan kan worden van 12 jaar of ouder. Naast dat dit werk erg eenvoudig is, heb je er ook maar weinig voor nodig. Ben je in het bezit van een computer, telefoon of tablet die aangesloten is op het internet, dan kun je al op deze manier geld verdienen.

Waarom kun je geld verdienen met enquêtes?

Bedrijven willen graag weten wat mensen bezighoud en of ze een bepaald product of dienst waarderen. Ook kan het zijn dat de overheid graag de mening van de burgers te horen krijgt. Deze informatie wordt verkregen uit de ingevulde enquêtes. Het is belangrijk om te weten wat de meeste mensen denken, hierdoor is het van belang dat veel verschillende mensen de vragenlijsten invullen.

Je zult begrijpen dat je het niet zomaar voor elkaar krijgt dat duizenden mensen even jouw enquête invullen. Hiervoor dient vaak een beloning tegenover te staan, eer men bereidt is om hun mening te geven. Vooral als het invullen van een vragenlijst langer dan een kwartier in beslag neemt. Ondanks dat er een beloning gegeven wordt om mee te doen, dien je nog steeds voldoende mensen te vinden die er aan mee willen doen. Om aan de vraag te voldoen om grote groepen mensen bij elkaar te vinden die dit werk willen doen, zijn er onderzoeksbureaus in het leven gekomen.

Al deze onderzoeksbureaus krijgen direct of indirect betaald voor de ingevulde enquêtes. Echter lang niet alle onderzoeksbureaus betalen hier een gedeelte van uit aan de mensen die de vragenlijsten invullen. Zo bestaan er bijvoorbeeld bekende onderzoekbureaus zoals Opiniepanel Een Vandaag of Peil.nl die geen vergoeding geven voor de tijd die je kwijt bent.

Ook is het mogelijk om enquêtes in te vullen waar je mogelijk een vergoeding voor ontvangt. Dit soort enquêtes kun je eigenlijk beter zien als prijsvragen.

In dit artikel zal het gaan om bedrijven die een gedeelte van hun verdiensten uitkeren aan de mensen die daadwerkelijk de vragenlijsten in vullen. Hierbij gaat het er niet om of je een bepaald product een goed cijfer geeft, maar puur om een ingevulde vragenlijst.

Hoeveel geld verdien je met dit thuiswerk


Met dit werk is het makkelijk mogelijk om tientallen euro's per maand bij te verdienen. Naast dat bedrijven uitbetalen in geld, zijn er ook websites die uitbetalen in waardebonnen. Hoeveel je verdient per ingevulde enquête hangt af van de tijd dat men gemiddeld bezig is om de vragenlijst in te vullen. Zo kan het zijn dat een korte enquête maar 4 euro oplevert en een langer 12 euro. Ook is het belangrijk om snel te reageren op aangeboden enquêtes, omdat sommige maar voor een bepaald aantal personen dient ingevuld te worden. Is dit aantal personen bereikt, dan is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan die enquête.


Waarom je niet zo veel kunt verdienen

Veel mensen verdienen maandelijks een leuk bedrag met dit werk, terwijl sommige maar enkele tientjes verdienen. Hoe dat kan, zal ik je hier uitleggen, zodat jij ook leuk kan bijverdienen.

  • Aanmelden bij verschillende sites. Er zijn verschillende bedrijven die dit werk aanbieden. Ben je ingeschreven bij 1 bedrijf, dan zal je niet zo veel vragenlijsten opgestuurd krijgen. Ben je echter ingeschreven bij 10 bedrijven, dan zal je vanzelfsprekend minimaal 10x zo veel kunnen verdienen. (het inschrijven is geheel gratis, dus kun je het best bij zoveel mogelijk sites ingeschreven staan.)
  • Enquêtes op interesses. Bij het aanmelden worden er persoonlijke vragen aan je gesteld. Om zo de juiste mensen te kunnen vinden voor bepaalde enquêtes. Dit komt er op neer dat mensen met veel interesses, ook meer vragenlijsten toegestuurd krijgen.
  • Reageer snel op nieuwe enquêtes. Sommige enquêtes dienen maar door een bepaald aantal mensen ingevuld te worden. Bijvoorbeeld door 1000 mensen, zijn er 1000 enquêtes ingevuld, dan zijn er niet meer mensen nodig. Reageer daarom dan ook snel op nieuwe enquêtes en laat ze geen dagen in je mailbox staan.

Meer geld verdienen met het invullen van enquêtes

Ondanks dat je maandelijks niet zo veel enquêtes kunt invullen bij een onderzoeksbureau, kun je er toch voor zorgen dat je meer verdient. Dit kun je doen door je bij verschillende onderzoekbureaus in te schrijven. Op deze manier is het voor jou mogelijk om maandelijks meer enquêtes in te vullen en dus ook meer te verdienen.

Inschrijven om geld te verdienen met enquêtes

Zoals als vermeld zijn er verschillende websites waar je geld of waardebonnen kunt verdienen door het invullen van online vragenlijsten. Hieronder een aantal betrouwbare websites waar mensen al geruime tijd geld verdienen met dit soort werk. Er zijn op het internet meer websites te vinden waar het mogelijk is om dit werk te doen, ondanks dat je meer kunt verdienen als je bij meerdere websites staat ingeschreven, is het raadzaam om er eerst een klein aantal te proberen. Het aanmelden bij veel websites neemt namelijk veel tijd in beslag. Door er eerst een aantal te proberen, kun je er achter komen of dit thuiswerk wel iets voor jou is.

Schrijf je direct in bij deze top sites:​

De minimum leeftijd om mee te doen is 16 jaar tenzij anders aangegeven.

Tip: Om zo veel mogelijk geld te kunnen verdienen, schrijf je dan in bij alle websites. Het is wel even wat werk, maar het is zeker de moeite waard en een maal aangemeld is het alleen wachten op alle betaalde enquêtes. Lukt het niet in 1 keer? Sla deze pagina dan op bij je favorieten en ga morgen verder.

John Roe
Internet ondernemer

Is geld verdienen met betaalde enquêtes betrouwbaar

Er zijn veel verschillende bedrijven die dit soort werkzaamheden aanbieden. Echter zijn er verhalen te lezen op internet dat sommige van deze bedrijven niet altijd even goed uitbetalen. Het is natuurlijk erg vervelend als je met een onbetrouwbaar bedrijf te maken hebt. Daarom is het aan te raden om bij een betrouwbaar bedrijf aan het werk te gaan die hier boven vermeld staan.

Ervaringen met deze vorm van thuiswerk

Mijn ervaring met het invullen van betaalde enquêtes is nu al weer van jaren geleden, voordat ik überhaupt iets afwist van online geld verdienen:

Via een zoekmachine kwam ik terecht op een website waar te lezen was dat het mogelijk is om honderden euro's per maand te verdienen met het invullen van betaalde enquêtes. Omdat ik nog een student was, leek mij dit de ideale manier om veel geld te verdienen.

Om honderden euro's per maand te verdienen, diende ik mij wel bij tientallen websites aan te melden. Dit nam de nodige tijd in beslag, dus eer ik mij ingeschreven had bij alle websites was ik al twee dagen verder. Er wordt namelijk nog al veel informatie van je gevraagd, om er zo voor te zorgen dat bedrijven de juiste doelgroep kunnen kiezen om hun vragenlijsten in te vullen.

Op de website werd mij geadviseerd om zoveel mogelijk onderwerpen aan te vinken waar ik in geïnteresseerd was. Om er zo voor te zorgen dat ik meer betaalde vragenlijsten in kon vullen. Ook was er te lezen dat er een mogelijkheid was om nog meer geld te verdienen, hiervoor moest ik me ook nog inschrijven bij verschillende websites waar je betaald kreeg om e-mails te lezen.

Gelukkig werd er beschreven dat ik het beste een nieuw e-mailadres kon aanmaken, speciaal voor dit soort werkzaamheden. Omdat anders mijn inbox uit zou puilen van de e-mailtjes. Dit bleek achteraf een goede zet, omdat er inderdaad honderden mailtjes verstuurd werden per maand. Dit merk je vooral als je bijvoorbeeld een week niet beschikbaar bent voor het werk.

Ondanks de honderden mailtjes, waren er maar weinig enquêtes waar ik voor geselecteerd werd. Soms was ik wel een aantal minuten bezig om de begin vragen in te vullen, maar dan bleek later dat mijn profiel niet paste bij de enquête. Dit kan voorkomen als een bedrijf bijvoorbeeld opzoek is naar mensen met een koopwoning, om na te gaan hoe de hypotheek geregeld is. Als student zonder koopwoning heeft het dan natuurlijk geen nut om zo'n vragenlijst in te vullen.

Doordat mijn profiel niet paste bij sommige vragenlijsten en omdat sommige vragenlijsten maar voor een bepaald aantal mensen ingevuld diende te worden, verdiende ik per maand geen honderden euro's. Als ik honderd euro per maand verdiende ment de enquêtes alleen, dan was dit veel. Ondanks dat het een stuk minder geld was als geadverteerd werd, was het natuurlijk nog steeds geld. Het nadeel was alleen, dat ik bij verschillende bedrijven ingeschreven stond, hierdoor verdiende ik wel meer. Maar mijn inkomsten waren verdeeld over verschillende bedrijven. Veel van deze bedrijven betalen pas uit bij een bepaald bedrag. Hierdoor duurde het erg lang voordat ik kon beschikken over het geld.

Ondanks dat ik nog tegoeden had staan bij verschillende websites, besloot ik om mij verder te verdiepen in het online geld verdienen. Hierna kwam ik dan ook uit op verschillende andere manieren waarmee meer geld mee te verdienen was. Waardoor ik nu deze ervaringen met jou kan delen.

Ervaringen van andere mensen in mijn omgeving

Omdat je bij veel bedrijven betaald wordt als je andere leden aan werft, waren er ook andere mensen in mijn omgeving die dit werk zijn gaan doen. Sommige van deze mensen hebben het werk nog tijden gedaan en kregen dan ook om de zo veel tijd uitbetaald in geld en waardebonnen.

Gerelateerde websites over dit onderwerp

Enter your text here...