Geld verdienen met handel op verkoopsites

geld verdienen met handel op verkoopsites en online marktplaatsen

Geld verdienen met handel op verkoopsites kan niet alleen erg lucratief zijn, het kan ook nog eens een leuke bezigheid zijn. Door verschillende ervaren handelaren is online geld verdienen zelfs een hobby geworden, waarmee ze ook nog eens een leuke boterham mee verdienen. Handeldrijven is een manier van geld verdienen die al heel erg lang bestaat en zelfs vandaag de dag er nog voor zorgt dat verschillende culturen met elkaar verbonden worden.

Makkelijk geld verdienen met handel op verkoopsites

Was het in het verleden nog moeilijk om een groot netwerk op te zetten om producten te kunnen komen en deze te verkopen. Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om producten te kopen en verkopen via het internet. Doordat er verschillende online verkoopsites zijn met dagelijks vele bezoekers, is het niet moeilijk om je producten aan te bieden bij een groot publiek. Het voordeel hiervan is dat je producten snel kunt verkopen, waardoor je doorloopsnelheid erg hoog kan zijn. De producten zal je dan ook niet lang hoeven opslaan, omdat ze snel al weer de deur uit zijn.

Naast dat het erg gemakkelijk is om vanuit huis veel mensen te bereiken op je producten te verkopen, kun je ook vanuit huis nieuwe producten inkopen. Hiervoor kun je de zelfde verkoopsites gebruiken, maar er zijn ook andere tweedehands sites waar je voor een laag bedrag producten kunt kopen. Ook zijn er handelaren die zich niet echt met producten kopen bezighouden, zelfgemaakte spullen verkopen is meer hun ding.

Waar zit handel in?

Waar zit handel in of waar zit geld in, zijn vaak gestelde vragen van vooral beginnende handelaren. Natuurlijk zou het erg makkelijk zijn als een ervaren handelaar je dit zou toefluisteren. Maar helaas zal het maar weinig voorkomen dat een ervaren handelaar dit met jou zou delen of in ieder geval dit zou delen zonder er zelf beter van te worden. Waarom dit niet zo vaak voorkomt? Zou jij op internet vermelden met welke producten jij op het moment veel winst maakt, zonder er zelf beter van te worden? Dit zou erg aardig zijn, maar voor jezelf niet echt handig. Doordat meer mensen de zelfde producten gaan inkopen, zullen namelijk de inkoopprijzen stijgen. Daarnaast zullen er meer handelaren dezelfde producten aanbieden, waardoor je meer concurrentie zal krijgen. Kortom, door dit soort informatie te delen, zal je eerst zo lucratieve handel, niet meer zo winstgevend zijn.

Hoe er achter komen waar handel in zit

Een gouden tip verwachten van een onbekende ervaren handelaar zit er dus waarschijnlijk niet in. Ervaring opdoen is dan ook eigenlijk de beste tip, maar er zijn wel andere manieren om er achter te komen waar handel in zit, hieronder een opzetje hoe je hier achter kunt komen zonder ervaring te hebben.

 • Houd tweedehands verkoopsites in de gaten. Door op te letten wat voor producten er verkocht worden en vooral snel verkocht worden, zal je in korte tijd nieuwe ideeën op kunnen doen.
 • Zelfgemaakte spullen verkopen. Door zelf een product op de markt te brengen, zal je de enige zijn die dit verkoopt. Ook kun je er zelfs voor zorgen dat andere mensen dit product gaan verkopen voor jou. Dit klinkt moeilijk, maar dit is makkelijker te leren dan je zal denken. Lees hier meer over…
 • ​Inkopen doe je het liefst zo goedkoop mogelijk. Makkelijke handel is handel die je erg goedkoop of te wel concurrerend kunt verkopen. Door producten ver onder de marktprijs in te kopen, zal het een stuk makkelijker zijn om hier snel winst op te maken. Het is dan ook verstandig om bijvoorbeeld op veilingen producten in te kopen voor zo’n laag mogelijk bedrag. Hou er wel rekening mee of er op dat moment ook vraag is naar dat product.
 • ​Bezoek vlooien/rommelmarkten. Het nadeel hiervan is dat je de deur uit moet en geld kwijt bent aan vervoer. Het voordeel is dat er vaak producten verkocht worden onder de marktwaarde. Bij dit soort markten is het verstandig om al met het opbouwen aanwezig te zijn. Hierdoor kun je koopjes snel wegkapen voordat het grote publiek deze zal zien. Hierbij kun je de echte markthandelaren overslaan, deze weten namelijk precies wat de marktprijzen zijn. Je kunt je dan ook veel beter richten op de mensen die de zolder opgeruimd hebben en graag van hun spullen af willen. Naast het erg vroeg aanwezig zijn, loont het ook om bij dezelfde soort verkopers aan het eind van de dag langs te gaan. Je kunt dan vaak producten voor een stuk lager bedrag kopen, omdat men ze liever niet weer mee naar huis neemt. Je dient hierbij wel rekening te houden, dat de producten die dag niet verkocht zijn, dus op dat moment bij dat publiek niet zo in trek waren voor het bedrag dat men er voor wilde hebben. Zorg er dan ook voor dat jouw bod zo laag is, dat je haast onmogelijk is om er nog verlies op te maken. De verkopende partij is hier vaker toe bereidt als je op meerdere spullen tegelijk bied, omdat dan het voordeel voor hun groter is dat ze een stuk minder spullen mee terug hoeven te nemen.

Hoe verkoop je het makkelijkst en snelst

Het liefst heb je natuurlijk dat jouw ingekochte producten zo snel mogelijk en voor een zo hoog mogelijke prijs verkocht worden. Als beginnende handelaar kan dit nog wel eens moeilijk zijn, hiervoor dan ook een aantal tips om je producten te verkopen.

 • Maak goede foto’s van de producten. Mensen die online iets kopen, kunnen de producten niet eerst even vasthouden om ze eens goed te bekijken. Om er achter te komen hoe een product er uit ziet, zijn ze totaal afhankelijk van de afbeeldingen die jij gepresenteerd. Het is dan ook erg belangrijk dat je een product van alle kanten duidelijk op de foto’s zet, waarbij er eventueel ook foto’s genomen worden van eventuele beschadigingen.
 • Advertentie titels. Een advertentie titel dient te bestaan uit de productnaam en eventueel het type nummer. Tevens is het aan te raden om de titel aantrekkelijk te maken, door er bijvoorbeeld koopje, laatste, op is op, zo goed als nieuw bij te zetten.
 • ​Advertentie tekst. Probeer hierbij een zo compleet mogelijke beschrijving van het product te vermelden. Denk bijvoorbeeld aan de beschrijving die te lezen is bij de fabrikant van het product. Tevens doe je er goed aan om eventuele beschadigingen te vermelden om er later geen problemen mee te krijgen. Heb je de advertentie tekst af? Haal deze dan even door een spellingscontrole, zo voorkom je typefouten.
 • ​Er zijn vele websites waar je producten kunt aanbieden, maa​k hier dan ook gebruik van. Beperk je niet bij 1 of 2 websites, maar gebruik er liever een stuk of 10. Heb je niet zo veel tijd te besteden om meerdere advertenties te plaatsen? Dan kun je een website zoals www.advertentieplanet.nl gebruiken, om je advertentie direct door te laten plaatsen om meerdere verkoopsites.
 • ​Raak je een product maar niet kwijt, voor de prijs die je er voor wil hebben? Maak dan eens verschillende advertenties, met verschillende foto’s op verschillende accounts aan. Hanteer op de nieuwe advertenties hogere prijzen. Denk er ook aan dat bepaalde producten na loop van tijd minder gewild zijn. Blijf dan ook niet te lang met deze producten zitten, beter verkopen met een kleine winst als later met verlies.
 • Verzendkosten. Zorg er voor dat in jouw advertentie duidelijk zichtbaar is dat de verzendkosten voor de koper zijn. Waarom? Als de koper de verzendkosten betaald, is deze verantwoordelijk voor de verzending. Als je veel handelt via online marktplaatsen, dan zal je vanzelf eens iemand tegen komen die beweert dat de producten niet ontvangen zijn, terwijl deze wel verzonden zijn. Staat er in zo’n geval bij jouw advertentie “gratis verzending” dan ben jij verantwoordelijk voor de verzending en kun je naast dat je het product op hebt gestuurd, ook nog eens het bedrag terug betalen.
 • Verzenden onder rembours. Doe dit niet! Wordt een pakketje niet aangenomen, dan ben je niet alleen je producten voor een lange tijd kwijt, ook naar de verzendkosten kun je fluiten.
 • Extreem hoog bod. Het komt nog wel eens voor dat er voor een product een stuk meer geboden word dan dat je zou verwachten. Wees hier voorzichtig mee! Er bestaan namelijk oplichtingstrucs waarbij jij je producten verzend, maar er nooit voor betaald krijgt. Wil de klant betalen met bijvoorbeeld “Western Union”, pas dan erg op. Het geld kan namelijk op een later moment gestorneerd worden.
 • Betalen via paypal. is voor klanten een veilige manier om online aankopen te doen. Hierdoor zal men ook sneller bij jou kopen. Het erg grote nadeel van paypal betalingen is, dat klanten misschien wel een te grote kopersbescherming genieten. Als de klant bijvoorbeeld meld dat je een product niet hebt verzonden, dan dien jij te bewijzen dat dit wel zo is. Je zou zeggen dat je dit kunt aangeven met het verzendbewijs. Dit is alleen niet altijd voldoende, men kan namelijk ook zeggen dat er een bijvoorbeeld een steen in de doos zat. Hou er dan ook rekening mee dat het kan gebeuren dat je met dit soort klanten (oplichters) te maken krijgt.

Overzicht online veilingen websites

Online veilingensites zijn vaak een goede plaats om goedkoop aan nieuwe producten te komen. Hierbij een overzicht van verschillende websites waar online veilingen worden gehouden.

Het moge duidelijk zijn dat tweedehands verkoopsites, de plaatsen zijn waar je zowel producten kunt inkopen als verkopen. Veel mensen weten van de populaire (gratis) verkoopsites, maar wist je dat er erg veel van dit soort websites zijn? Hieronder een overzicht van verschillende 2ehands verkoopwebsites en advertentiesites.

Overzicht (tweedehands) verkoopsites Nederland en België


Overige handige websites om aan handel te komen