Een website maken om geld mee te verdienen

geld verdienen met een website, blog of webshop

Een website maken met het doel er geld mee te verdienen, is een manier om veel geld te kunnen verdienen. De mogelijkheden zijn enorm met deze manier van thuiswerk en het mooie is, dat het voor bijna iedereen mogelijk is.

Als ‘internet ondernemer’ ben je erg vrij in je doen of laten. Je kunt overal werken waar jij dat wilt, als je maar kunt beschikken over internet. Tevens bepaal je zelf wat je doet en wanneer. Dit zijn voor veel mensen de hoofdredenen om zich te verdiepen in deze vorm online geld verdienen.

John Roe Internet ondernemer

Wil je een serieus inkomen genereren met een eigen website? Volg dan deze cursus en je bent van succes verzekerd. Met een eigen website zijn de mogelijkheden enorm, daardoor is dit dan ook 1 van de best betaalde manieren van thuiswerk .

Soms wordt er nog wel eens gedacht dat een website bouwen om er geld mee te verdienen, alleen weggelegd is voor mensen die er voor hebben gestudeerd. Dit is echter een grote fabel! Natuurlijk zal iemand met een gerelateerde opleiding een stuk makkelijker een mooie website kunnen maken, maar om een winstgevende website te maken is dit geen vereiste. Als jij kan omgaan met internet en een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word en ook nog eens aardig kunt schrijven, dan staat er niets in de weg om geld te verdienen met een website.

Wist je dat het laten maken van een website helemaal niet duur hoeft te zijn? Goedkoop een website laten maken is mogelijk bij Mepweb.nl

Hoe geld verdienen met een website

Terwijl veel mensen zich bijna iedere dag op het internet begeven, is het bij vele onbekend dat website eigenaren geld aan hun website bezoek verdienen. Er zijn namelijk verschillende manieren waaraan een website eigenaar kan verdienen, die voor veel mensen onbekend zijn. Hieronder dan ook een aantal mogelijkheden om geld te verdienen met een website.

Een webshop

Een webshop is niets anders dan een winkel op het internet. In het kort, men verkoopt producten via een website. Wil een klant een product kopen, dan maakt deze geld over, waarna de webshop eigenaar het product opstuurt of dat de klant deze kan downloaden. Om aan producten te komen dien je deze in te kopen of zelf te maken. Hiervoor is het in de meeste gevallen noodzakelijk om een eigen voorraad te hebben, om de klanten snel hun bestelde producten te kunnen leveren.


Reclame maken voor een ander bedrijf. Dit is een mogelijkheid die op verschillende manieren bedreven kan worden. Zo kun je betaald krijgen voor een klik op een advertentie, een verkoop via een link van jou (affiliate marketing), een aanmelding via een link van jou of simpelweg per bezoeker die de advertentie ziet. Ook is het mogelijk dat een bedrijf jou direct betaald om een advertentie voor een vooraf afgesproken periode te plaatsen.


Dropshipping

Bij deze vorm maak je een webshop of website die fysieke producten verkoopt. Voor het oog van de bezoeker is het een webshop die op zichzelf staat. Maar eigenlijk is het alleen een webshop waar men besteld en aan betaald. De producten worden namelijk door een ander bedrijf geleverd. Er word zo winst gemaakt door het verschil tussen de verkoopprijs en de prijs waarvoor het andere bedrijf de producten levert.

Kortom, klant besteld een product bij jou, de betaling hiervoor gaat ook naar jou, jij geeft de bestelling door aan een ander bedrijf en betaald hiervoor, dit bedrijf pakt het product in en verzend het naar de klant, in een verpakking waaraan niet te zien is dat jij niet de verzender bent. Deze manier van geld verdienen heeft het grote voordeel dat je zelf geen voorraad hoeft te hebben. Het nadeel ervan is dat de winsten lager liggen, dan dat je zelf de producten in zou kopen.


Verkoop van leads

Dit is het verhandelen van persoonlijke gegevens van een potentiële klant. Een voorbeeld: Jij wil na het lezen van dit artikel graag een cursus webdesign doen. Ik geef aan als jij je e-mailadres samen met je naam aan mij doorstuurt, dat je gratis verschillende informatie pakketten ontvangt van bedrijven die zo’n cursus aanbieden. Ik verdien dan niet aan de cursus, maar aan het feit dat die bedrijven mij geld betalen om jouw gegevens te krijgen. Je bent immers een potentiële klant, die zeer geïnteresseerd is om zo’n cursus aan te schaffen. Dus voor die bedrijven is er een grote kans dat je een cursus bij hun zal afnemen. Dit is echter een fictief voorbeeld, maar let er eens op als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een aannemer, advocaat, een hypotheek of een verzekering. Je zal verschillende websites tegenkomen waar er naar jouw persoonlijke gegevens gevraagd wordt, zodat jij bijvoorbeeld gratis offertes zal ontvangen van verschillende bedrijven.

Een gratis website maken verstandig of niet?

Een gratis website kun je bij verschillende bedrijven maken. Het voordeel hiervan is dat je kennis kunt maken met het zelf bouwen van een site. Vaak is er de mogelijkheid om in een later stadium de website over te zetten op een eigen domeinnaam. Het is dan ook een goede optie als je voor de lol een website wilt maken uit hobby om er van te leren. Tevens is het een makkelijkere manier om je website zichtbaar te krijgen in de zoekmachines.

Het nadeel is dat het niet jouw website is. Hierbij zal het erg vervelend zijn als je geld verdient met “jouw” creatie en bijvoorbeeld de regelgeving van de website veranderd of nog erger als de website er mee stopt.

Als je direct met je eigen domeinnaam start, zal deze na mate dat deze ouder is, beter gevonden worden in de zoekmachines. Als je eerst begint met een gratis website, dan loop je dit voordeel mis.

Een eigen domeinnaam en hosting voor een jaar, kost minder dan een tientje. Al zet je er tien teksten op dan is je website na een jaar al meer waard. Een eigen website kun je namelijk ook verkopen, een gratis niet.


Website maken stappenplan

Zoals al beschreven is het niet moeilijk om een website te maken, als je al enige computer ervaring hebt en aardig kunt schrijven. Natuurlijk dien je wel te weten hoe je van start dient te gaan, vooral als het geheel nieuw voor je is. Hieronder dan ook een relatief beknopt stappenplan voor het maken van een (informatieve) website.
Een onderwerp verzinnen

Waar zal de website over gaan, welke informatie ga je delen? Als je voor het eerst een website begint, doe je er goed aan om een onderwerp te kiezen waar je zelf al iets vanaf weet. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de website in te delen, de teksten te schrijven en informatie op te zoeken. Kan er dan met ieder onderwerp geld verdient worden?

Ja, met nagenoeg ieder ‘normaal’ onderwerp kan geld verdient worden, per onderwerp verschilt het alleen hoeveel er mee te verdienen is. Dit is natuurlijk belangrijke informatie als je gericht op veel geld een website maakt, maar de onderwerpen waar veel geld mee te verdienen is, zijn vaak ook een stuk moeilijker.

Dit komt omdat er veel meer concurrentie is van ervaren webmasters. Als leek kan het dan ook zo zijn dat er meer verdient wordt met een onderwerp waar niet zo veel concurrentie voor is. Welke bekende onderwerpen potentie hebben om erg veel mee te verdienen? Lenen, verzekeringen, advocaten, afvallen, adult en reizen zijn van die bekende onderwerpen waar veel geld mee te verdienen is, maar die ook een stuk moeilijker zijn. Je kunt het eigenlijk zo zien: Word er veel reclame gemaakt voor een product waar veel geld mee te verdienen is, dan zal het een potentieel hebben om veel te verdienen, maar er zal ook veel concurrentie zijn.

Goedkoop een domeinnaam registreren

Een domeinnaam is het geen men intypt in de adresbalk van de browser om een website te bezoeken. Bijvoorbeeld om deze website te bezoeken typ je de domeinnaam ‘geldbus.nl’ in. Deze domeinnaam kun je zelf verzinnen, denk er alleen wel aan dat veel domeinnamen al bezet zijn. Vooral omdat je het best voor een Nederlandse website een domeinnaam met de extensie “.nl” kunt nemen, zal niet iedere naam nog beschikbaar zijn. Het is dan soms ook even zoeken om een beschikbare domeinnaam te vinden. Of een domeinnaam beschikbaar is, kun je nagaan bij het bestellen. Er wordt namelijk direct aangegeven of de gekozen naam nog vrij is.

Er zijn verschillende bedrijven te vinden waar een domeinnaam geregistreerd kan worden. Ik kan je Versio aanraden om de domeinnaam te registreren. Waarom? Ze zijn erg voordelig (op het moment van schrijven € 3,24 per jaar voor een domeinnaam) en bieden goede service, waardoor ik de meeste domeinnamen bij hun heb ondergebracht. Ook is het bij hun mogelijk om tegen een eenmalige betaling van 5 euro, om de domeinnaam anoniem te laten registreren. Dat wil zeggen dat men er niet zo maar achter jouw persoonlijke gegevens kan komen.

Hosting bestellen

Naast de domeinnaam dat eigenlijk het adres is voor een website, is het ook nodig om een plek (een server) te hebben waar je jouw website kunt opslaan. Hierbij is het niet nodig om deze zelf aan te schaffen, hiervoor kun je ook een klein stukje huren bij een ander. Dit klinkt misschien allemaal ingewikkeld, maar dit is het zeker niet. Als je namelijk een domeinnaam aanschaft, wordt er ook gevraagd of je hosting bij hun wil afnemen. Klik je op “ja”, dan zal je kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Hierbij kun je voor een beginnende website het best kiezen voor een zo goedkoop mogelijke oplossing. Je kunt later namelijk je hosting pakket uitbreiden als er meer bezoekers komen. Je kunt hosting bij een ander bedrijf afnemen als waar je jouw domeinnaam hebt staan. Het is alleen een stuk makkelijker als je het direct bij de zelfde aanbieder doet. Deze koppelt namelijk dan direct je domeinnaam aan jouw hosting account.

Om hosting af te nemen voor een beginnende website kan ik je wederom Versio aanraden. Waarom? Wederom zijn ze voordelig en geven ze goede service. Zo heb je op het moment van schrijven als hosting voor € 0,50 per maand (6 euro per jaar). Bij deze hosting is het ook mogelijk om er meerdere domeinnamen te hosten (25) en kun je gratis gebruik maken van diverse software om een website te maken, wat wel zo makkelijk is.

Software installeren om een website te maken

Als je een domeinnaam hebt die gekoppeld is aan je hosting account, dan ben je er nog niet. Je dient de website nog te kunnen maken. Hiervoor zijn er vele verschillende mogelijkheden, tegenwoordig word er meestal voor gekozen om software te installeren waarmee je op een makkelijke manier een website kunt maken. Deze software wordt een content-beheersysteem of contentmanagementsysteem genoemd of te wel afgekort CMS. Er zijn verschillende systemen te vinden, waarbij het makkelijk is om een eigen website te maken, de meest gebruikte is hierbij WordPress. Dit cms is overigens geheel gratis te gebruiken.

Als je hosting hebt besteld bij Versio, dan krijg je een e-mail met jouw login gegevens. Door in te loggen op jouw hosting account, zie je jouw domein naam staan. Door hier op te klikken kom je in het “direct admin” gedeelte, waarbij je “Installatron Applications Installer” kunt vinden. Door hier op te klikken, kun je een keuze maken en WordPress selecteren. Door de volgende stappen te doorlopen zal het CMS automatische geïnstalleerd worden.

Hoe nu verder?

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, kun je beginnen met het bouwen van jouw website. Je kunt bijvoorbeeld het uiterlijk kiezen voor jouw website. Dit doe je door een thema te kiezen. Deze thema’s zijn eigenlijk al complete websites, alleen zonder content (tekst en afbeeldingen). Deze thema’s zijn gratis te gebruiken, maar er zijn ook betaalde varianten die er net iets beter uit zien of die sneller en beter werken omdat er bijvoorbeeld regelmatig updates uitkomen. Voor je eerste website is het echter niet nodig om direct een betaald thema te nemen als je niet zo veel wensen hebt. Met een standaard gratis WordPress thema kun je goed uit de voeten. Een thema kun je in een later stadium redelijk makkelijk omzetten. Zo heb je met weinig werk een geheel nieuw uiterlijk.

Naast een thema, kun je ook kiezen uit verschillende plugins. Met plugins kun je op een gemakkelijke manier nieuwe functies aan je website toevoegen. Er zijn werkelijk duizenden verschillende gratis en betaalde plugins voor diverse taken. Hierbij kun je denken aan een vertaal plugin, een contact formulier, sliders en nog veel meer.

Nu je de basis weet en eigenlijk al kan beginnen met het schrijven van teksten voor je website, zijn er toch nog vele aspecten die komen kijken bij het maken van een website. Deze zijn zeker niet moeilijk, maar hierbij moet je ook net even weten hoe je het moet doen. Aangezien deze website niet ‘websites maken’ als hoofd onderwerp heeft, maar meer wil informeren over de verschillende mogelijkheden. Zal ik onder dit artikel links plaatsen naar websites waar je veel gedetailleerde informatie kunt vinden over het maken van websites.


Cursus geld verdienen met een website

Een cursus aanschaffen om winst te maken met websites is niet noodzakelijk. Bijna alle informatie is namelijk gratis te vinden op het internet. Met de onderstaande links naar websites zal je al een eind komen. Waarom een cursus toch waardevol is? Door de juiste cursus te nemen, zal je erg veel tijd besparen om overal naar te zoeken en om alles te checken op waarheid (let er op dat er meerdere wegen naar Rome zijn). Ook kun je aannemen dat je echt iets hebt aan een goede cursus. De verkoper is namelijk niet gericht om jou iets aan te laten schaffen wat misschien niet de beste keuze is. De winst die een maker van een cursus haalt is het steeds opnieuw verkopen van de cursus en mensen langer lid te houden. Dit doe je niet door prutswerk te leveren, maar door kwaliteit aan te bieden zodat klanten het waard vinden om lid te blijven.

Een complete video cursus, waar je tevens binnen korte tijd antwoord krijgt op eventuele vragen, kun je HIER vinden. Door deze enorm goede cursus is het voor bijna iedereen mogelijk om veel geld te verdienen met een website en affiliate marketing.

John Roe
internet ondernemer

Wil je alles toch leren via gratis informatie, dan raad ik je aan om er rekening mee te houden dat er websites zijn die producten aanprijzen die overbodig zijn of voor een beginner niet relevant. Ik zou bijvoorbeeld in dit artikel ook hosting kunnen aanraden van € 500,00 per jaar, waar ik een hoog bedrag aan commissie over zou krijgen. Ik kan er zelf gerust bij zeggen dat ik deze supersnelle hosting ook gebruik en dat deze in mijn ogen de beste is voor een grote website. Dit omdat ik ook daadwerkelijk gebruik maak van deze hosting provider. De website die daar op draait is echter een website met duizenden bezoekers per maand, welke eerst nog gehost werd op een goedkoop hosting account.

Ook dien je er rekening mee te houden of informatie nog relevant en niet verouderd is en of de informatie überhaupt wel klopt. Zoals gezegd kan bijna iedereen een website maken, je komt dan ook nog wel eens informatie tegen van mensen die zelf net begonnen zijn.

Doordat dit soort dingen regelmatig voorkomen, is het erg verstandig om gebruik te maken van een goede cursus. Het cursus materiaal zal namelijk telkens aangepast worden waar nodig. Zodat je er zeker van kunt zijn dat de lesstof nog steeds waardevol is en niet iets wat drie jaar geleden werkte. Ook kun je er zeker van zijn dat de informatie klopt en niet bedoeld is om je onnodige diensten te laten kopen. De verkoper van de cursus heeft immers zijn geld al verdient en wil alleen goed lesmateriaal voorschotelen om tevreden klanten te behouden.