Besparen door je woning te isoleren

woning isoleren offertes

Het isoleren van je woning is een uitstekende investering. Een huis dat op een goede manier geïsoleerd is zal in de zomer een stuk koeler aanvoelen. In de winter periode zal je minder moeite hoeven te doen om de woning warm te houden. Hierdoor zal je een stuk minder energie verbruiken, waardoor je jaarlijks al snel honderden euro's zal besparen. De onkosten van het isoleren zullen zich dan ook snel terug verdienen.

De overheid stimuleert het isoleren van woningen door verschillende subsidies en regelingen. Hierdoor heb je op het moment van schrijven nog een extra groot voordeel. Je kunt namelijk 20 procent van de kosten terug krijgen als je twee isolatie maatregelen combineert. Waardoor je nog sneller de investering zal terug verdienen.

De voordelen van isoleren

 • Enorm besparen op energie kosten! Als een woning niet of slecht geïsoleerd is, zal er veel warmte verloren gaan. Hierdoor zal je harder moeten stoken om het lekker warm te houden. Door goed te isoleren zal de kou buiten blijven en de warmte binnen beter vastgehouden worden.
 • Je woning zal in waarde stijgen en beter verkoopbaar worden. Doordat er ieder jaar veel geld bespaard kan worden met een goed geïsoleerde woning. Hebben huizen kopers meer geld over voor een geïsoleerde woning. Ook zal een goed geïsoleerde woning een beter energielabel krijgen, waardoor deze sneller verkocht zal worden.
 • Minder geluidoverlast. Door isolatie zullen geluiden van buiten en die van eventuele buren gedempt worden. Hierdoor zal niet alleen het leefgenot vergroot worden, maar ook zal de woning makkelijker verkocht kunnen worden.
 • Ontlast het milieu. Doordat je minder energie gaat verbruiken, zal niet alleen de energie rekening omlaag gaan. Ook zullen de schadelijke stoffen omlaag gaan, die vrijkomen bij het produceren van die energie. Hierdoor heeft het isoleren van een woning een positief effect op het milieu.
 • Vochtproblemen, schimmel en rot voorkomen. Vochtproblemen komen vaak voor in slecht geïsoleerde woningen. Hierdoor kunnen diverse narigheden ontstaan zoals rot, schimmel en condens vorming. Met een woning die op de juiste manier is geïsoleerd verklein je de kans op deze narigheden enorm.

Voordelig laten isoleren

Tegenwoordig zijn de isolatie mogelijkheden enorm toegenomen. Hierdoor kun je niet alleen meer besparen op energie, maar het aanbrengen van de isolatie is ook een stuk gemakkelijker geworden. Hierdoor zijn de aanschafprijzen vaak een stuk lager dan gedacht en is de overlast minimaal.

Door onderstaand formulier in te vullen, zal je gratis offertes ontvangen van specialisten in jouw regio. Zo weet je precies wat de kosten zullen zijn en kun je op een makkelijke manier offertes vergelijken. Waardoor je zomaar tot 40% goedkoper uit kan zijn.

Verschillende isolatie mogelijkheden

Er zijn per woning verschillende onderdelen die geïsoleerd kunnen worden. Hieronder een overzicht van de verschillende onderdelen die geïsoleerd kunnen worden en wat hiervan de eigenschappen zijn. Zo weet je precies wat je kan bereiken met een bepaalde manier van isoleren.

Spouwmuur isolatie

Is je woning gebouwd tussen 1920 en 1980, dan heeft deze spouwmuren. Dit wil zeggen dat er een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur zit. Deze open ruimte tussen de twee muren noemt men "de spouw". Deze spouwmuren zijn er gekomen omdat men vroeger veel last had van doorslaand vocht. Hierdoor werd het verplicht om spouwmuren aan te brengen bij het bouwen van een woning.

Door het gebruik van spouwmuren had men geen last meer van doorslaand vocht. Maar warmte ging nog steeds makkelijk verloren. Door de ruimte tussen de twee muren te isoleren, zal er een stuk minder warmte verloren gaan. Helaas was dit nog niet bekend in de periode voor 1980, waardoor er nu nog steeds veel woningen geen geïsoleerde spouwmuur hebben. Zijn de spouwmuren van jouw woning nog niet goed geïsoleerd? Dan verlies je behoorlijk veel geld, namelijk 1/3e van de gestookte warmte gaat verloren.

Voordelen van spouwmuurisolatie ​

 • Is goedkoop en effectief
 • Investering is binnen 3, 5 jaar terugverdient
 • De waarde van de woning stijgt
 • Geluiden van buitenshuis worden gedempt, waardoor je minder last hebt van omgevingsgeluiden.
 • Vochtproblemen en schimmels zullen bijna geen kans meer hebben
 • Binnen een dag geïnstalleerd zonder rommel in huis.

Meer informatie over spouwmuurisolatie