3 Manieren om geld te verdienen met schrijven

met online schrijven geld verdienen tips

Geld verdienen met schrijven is een vorm van thuiswerk ​welke redelijk goed verdient en snel uitbetaald. Om veel geld te kunnen verdienen met het schrijven van artikelen, is het vanzelfsprekend dat je de taal voldoende beheerst. Beheers je de taal waar je in schrijft niet voldoende, dan zal je dit ​merken aan je inkomsten. ​Zo leveren foutloze teksten die goed leesbaar zijn een stuk meer geld op dan teksten waar af en toe een foutje in zit. Al kun je nog prima geld verdienen met teksten waar zo nu en dan een foutje in zit. Dit komt doordat er mensen met verschillende budgetten opzoek zijn naar teksten voor verschillende doeleinden. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat over een jaar gezien een goedkopere schrijver die af een toe een foutje maakt, meer verdient dan iemand die foutloze teksten aanlevert. Zie jij deze vorm van online thuiswerk wel zitten, lees dan verder over de verschillende mogelijkheden.

250 euro per dag verdienen
1

Schrijven in opdracht

Er zijn vele mensen die een website beheren, om een website interessant te houden voor haar bezoekers is het belangrijk om regelmatig nieuwe teksten te plaatsen. Deze teksten kunnen door de webmaster zelf geschreven worden, maar het kan ook zo zijn dat diegene dat liever uitbesteed. Hierdoor zijn er vele webmasters opzoek naar mensen die tegen betaling teksten schrijven.

Hoe gaat het schrijven in opdracht in zijn werk

Er zijn verschillende websites te vinden waar mensen hun diensten als tekstschrijver aan kunnen bieden. Er zijn echter verschillen te vinden in de vormen van online geld verdienen met schrijven. Hieronder dan ook een aantal websites waar je terecht kunt als je teksten in opdracht wil gaan schrijven.

Schrijfopdrachten via Sitedeals

Sitedeals.nl is een website die veel door webmasters bezocht wordt. Op Sitedeals is het mogelijk om jouw diensten aan te bieden, maar het is ook mogelijk om naar een bepaalde dienst te vragen. Als tekstschrijver kun je dan ook een advertentie plaatsen waarin je vermeld dat je teksten aanbiedt tegen een bepaald bedrag per woord. Hoe hoog dit bedrag is dien je zelf te beslissen, je dient er alleen wel rekening mee te houden dat er veel concurrentie is.

Na het plaatsen van de advertentie kunnen er potentiële klanten contact met jou opnemen. Vaak wordt er dan gevraagd naar een voorbeeld tekst, om zo te kunnen zien of de kwaliteit voldoende is. Het is dan ook aan te raden om eerst een aantal voorbeeld teksten te schrijven, zodat je deze direct kunt tonen. Het beste schrijf je deze teksten over verschillende onderwerpen, denk hierbij aan bijvoorbeeld financieel, gezondheid of woon gerichte artikelen. Weet jij veel van een bepaald onderwerp af, dan is het ook verstandig om dit te vermelden, daar men liever een tekstschrijver uitkiest die affiniteit heeft met het onderwerp.

Naast de mogelijkheid om zelf een advertentie te plaatsen, doe je er ook goed aan om regelmatig Sitedeals te bezoeken. Er zijn namelijk ook webmasters die zelf een advertentie plaatsen waarin ze aangeven naar wat voor teksten ze opzoek zijn en welk tarief ze hiervoor over hebben.
Hoeveel je verdient als tekstschrijver via Sitedeals

Hoeveel je zal gaan verdienen per tekst of woord hangt sterk af van jouw kwaliteiten en de concurrentie op dat moment. De tarieven die gehanteerd worden door andere schrijvers variëren voornamelijk tussen de € 0,01 en € 0,04 per woord. Ook zijn er uitschieters te vinden van schrijvers die teksten leveren van erg hoge kwaliteit, deze vragen vaak geen bedrag per woord maar eerder een bedrag per artikel of per dag schrijven. Deze mensen schrijven 100% foutloos, verdiepen zich goed in het onderwerp en schrijven op zo’n manier dat de tekst mensen aanzet tot actie. De bedragen die hiervoor gevraagd worden variëren tussen de € 150,00 en € 300,00 per dag.

Welk tarief je het best kunt hanteren is moeilijk te zeggen. Dit komt doordat er steeds meer mensen dit werk doen als extra bijverdienste of zelfs uit hobby, waardoor het mogelijk is om als webmaster goede teksten te kopen voor een laag tarief.

Wil je jouw inkomsten verhogen dan doe je er goed aan om de op de volgende punten te letten

 • Reageer snel op een aanvraag of advertentie. Doordat er concurrentie is, kun je het best zo spoedig mogelijk reageren. Wacht je bijvoorbeeld drie dagen, dan is de kans groot dat iemand anders er met de opdracht vandoor is gegaan.
 • Zorg voor goede voorbeeld teksten. Het liefst dienen deze over verschillende onderwerpen te gaan, zodat men jouw kwaliteiten goed kan beoordelen.
 • Zorg ervoor dat jouw advertentie 100% foutloos geschreven is. Foutloos geschreven teksten aanbieden en dan grove fouten in je advertentie hebben klinkt als een grap. Dit is het echter niet, het komt vaker voor dan je zou denken.
 • Kom afspraken na, lukt dit niet communiceer dit dan zo spoedig mogelijk. Het is als opdrachtgever vervelend als een tekst niet op tijd af is. Het is nog veel vervelender als er niet gecommuniceerd wordt. Moet een opdrachtgever jou telkens mailen om te vragen of een tekst al klaar is, dan doe je iets fout.
 • Schrijf originele teksten, kopiëren van teksten is niet alleen ongewenst het is zelfs verboden.
 • Neem niet te veel werk aan als je er geen tijd voor hebt. Het is beter om te vermelden dat je pas over een aantal dagen tijd hebt vanwege andere orders, dan dat je een tekst niet op tijd afkrijgt.
 • Wees eerlijk over je kwaliteiten. Als een opdrachtgever opzoek is naar 100% foutloos geschreven teksten, dan dienen deze ook niet voor te komen. Weet je van jezelf dat je niet 100% foutloos schrijft, geef dan ook niet aan dat je teksten foutloos zijn.
 • Zorg dat je tijdbesparend bent. Mensen die teksten bestellen doen dit vaak om tijd te besparen. Een tekstschrijver die om de haverklap mailt met vragen of waar achteraan gemaild moet worden zal niet gewaardeerd worden.

Schrijven voor Textbroker

Textbroker.nl is een website die sinds 2005 op internationaal gebied auteurs en opdrachtgevers samenbrengt. Het is dan ook mogelijk om naast Nederlands geschreven teksten ook anderstalige teksten te schrijven. Maandelijks worden er meer dan 100.000 tekstopdrachten via Textbroker afgehandeld, met het aantal opdrachtgevers zit het dus wel goed. Voornamelijk worden hier web teksten besteld, maar er zijn ook opdrachten te vinden van magazines. Bij deze website kun je terecht als starter, maar ook als gevorderde schrijver. Het aanmelden is volledig gratis, de website verdient echter wel geld aan jou doordat ze een percentage van ongeveer 45% in nemen van de prijs die een opdrachtgever betaald. Hierdoor verdien je minder als dat je direct contact zou hebben, maar er wordt wel veel reclame gemaakt, waardoor er erg veel opdrachtgevers zijn.

Bij de gratis aanmelding dien je op te geven met welke onderwerpen jij affiniteit hebt. Tevens dien je een voorbeeld tekst te schrijven. Aan de hand van deze voorbeeld tekst, zullen de mensen van Textbroker beslissen in welke categorie schrijvers jij valt.

Er zijn namelijk 4 classificaties, die bepalen of jij je kunt inschrijven voor bepaalde teksten:

2 sterren: Er kunnen fouten in grammatica of spelling voorkomen. Tarief: € 0,007 per woord

3 sterren: Teksten met nagenoeg geen fouten. Tarief: € 0,0095 per woord

4 sterren: Teksten die vloeiend leesbaar en hoogstaand geschreven zijn. Tarief: € 0,013 per woord

5 sterren: Zeer professionele en aansprekende teksten. Tarief: € 0,04 per woord

Zoals je kunt zien hangt het sterk van de kwaliteit af, hoeveel jij per woord maximaal zou kunnen verdienen. Opdrachtgevers beslissen overigens zelf welke auteurskwaliteit er gekozen wordt. Kiest een opdrachtgever bijvoorbeeld voor een 4 sterren tekst, dan kan iemand die met 2 sterren gekwalificeerd is, deze opdracht niet aannemen.

Bij textbroker.nl kun je zelf geen advertentie plaatsen, je dient te reageren op opdrachten. Hierdoor is het aan te raden om de website goed in de gaten te houden, om zo geen opdrachten te missen. In de opdrachten staat vaak uitgebreid beschreven waar de tekst over dient te gaan en uit hoeveel woorden deze moet bestaan. Ook wordt er soms aangegeven of er bepaalde woorden een X-aantal keer in de tekst voor dienen te komen. Dit wordt voornamelijk belangrijk gevonden voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Al de teksten die geschreven worden, zullen nagekeken worden op originaliteit. Dit gebeur​t via een programma Copyscape, om ervoor te zorgen dat er geen gekopieerde teksten geleverd worden.

Schrijf opdrachten via Fiverr

Fiverr.com is een marktplaats waar iedereen een dienst aan kan bieden vanaf $ 5,00. Op deze website zijn veel internationale webmasters aanwezig, die diverse diensten afnemen zoals onder andere teksten. Omdat dit een internationale website is, worden er diensten aangeboden in verschillende talen. Hierdoor is het ook mogelijk om als Nederlandse tekstschrijver je diensten aan te bieden. Uiteraard is het ook mogelijk om teksten in een andere taal aan te bieden als je deze voldoende beheerst.

Hoe Fiverr werkt

Je dient zelf een advertentie te maken, waar je duidelijk in vermeld wat je te bieden hebt. Aangezien de aankoop bedragen vanaf $ 5,00 gaan, kun je het best aangeven dat je voor dat bedrag een tekst schrijft bestaande uit een bepaald aantal woorden. Bij een advertentie kun je er ook voor kiezen om extra’s aan te bieden. Dit zou bijvoorbeeld een X-aantal woorden extra kunnen zijn voor nog eens $ 5,00. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat mensen die meerdere of langere teksten bestellen een korting krijgen.
Hoeveel krijg ik betaald bij Fiverr

Advertenties op Fiverr.com zetten is geheel gratis, is er een klant die een tekst afneemt, dan is er 80% voor jou en 20% voor Fiverr.com. Heb je de tekst geleverd aan de klant en is deze goedgekeurd, dan zal je direct het geld op jouw account geschreven krijgen. Hoeveel je uiteindelijk betaald krijgt per maand, ligt geheel aan jou. Je dient zelf te beslissen voor hoeveel cent per woord je wil schrijven en hoe veel tijd je eraan wilt besteden.
Overige Nederlandse websites


Nog een aantal websites waar je geld kunt verdienen met schrijven in opdracht.

2

Artikelen publiceren voor gedeelte van de winst

Er zijn websites waar je artikelen voor kunt schrijven, waar je niet direct voor betaald krijgt. Je krijgt namelijk betaald uit een percentage van de winst, die tussen de 25 en 75 procent ligt, afhankelijk voor welke website je schrijft. Bij het door jou geschreven artikel worden advertenties geplaatst waar geld mee verdiend wordt. Dit is meestal niet veel vanaf de eerste dag, maar na mate het artikel goed gevonden kan worden in de zoekmachines kan het bedrag snel oplopen. Hoeveel je met een door jou geschreven artikel zal verdienen is niet bekend, omdat het totaal afhangt van de reclame-inkomsten die behaald worden met jouw artikel.

De voordelen van deze manier van schrijven

 • Je kunt zelf bepalen waar je over schrijft
 • Zelf bepalen hoe groot de teksten zijn
 • Zelf bepalen wanneer je schrijft
 • Mogelijkheid om langere tijd geld te verdienen aan een artikel
 • Doordat de website bekendheid heeft, zullen artikelen meer bezocht worden

De nadelen van gedeelde winst

 • Je krijgt niet direct betaald
 • Afhankelijk van wat de websiteeigenaar doet met de site
 • Onderwerpen waar je verstand van hebt zijn wellicht al geschreven
 • Verdiensten per jaar kunnen laag zijn

Websites waar deze manier van schrijven mogelijk is

3

Schrijven voor je eigen website of blog

Een andere manier waarmee je geld kunt verdienen als schrijver, is zelf een website of blog beginnen. Op deze manier zal je niet direct geld verdienen, maar je kunt wel alle inkomsten zelf behouden. Met een eigen website of blog zal je ook geld kunnen verdienen aan advertenties. Hoeveel dit zal zijn is totaal afhankelijk van het onderwerp van de site en het aantal bezoekers. Op de lange termijn is dit een stuk lucratievere optie, dan het schrijven voor een ander. Niet alleen zijn de mogelijk heden enorm, de verdiensten blijven ook door lopen. Aan een geschreven tekst kun je dan ook nog jarenlang aan verdienen.

Voordelen van het schrijven voor een eigen website of blog

 • De mogelijkheid om veel geld te verdienen
 • Totaal eigen baas
 • Teksten blijven voor lange tijd geld verdienen
 • ​Verschillende verdien mogelijkheden
 • Winst draaiende website kan verkocht worden voor een groot bedrag ineens

Nadelen van een eigen website

 • Je dient eerst wat geld te investeren voor een domeinnaam, hosting en eventueel afbeeldingen
 • Je dient zelf kundig genoeg te zijn om een website te maken (is niet heel moeilijk)
 • ​Zelf voor bezoekers zorgen naar je websites (hier zijn e-books over)
 • Geen directe inkomsten

Hoe te beginnen met een eigen website of blog

Deze manier om geld te verdienen met schrijven, is eigenlijk een manier op zichzelf, waarbij het schrijven een groot onderdeel van kan zijn. Maar omdat er zo veel andere aspecten bij komen kijken, zal ik dit onderwerp uitgebreid beschrijven in een ander artikel van deze website.